A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ОТГ – НА ЗАВЕРШАЛЬНОМУ ЕТАПІ

Дата: 01.02.2019 12:28
Кількість переглядів: 728

Фото без опису

Аби детально обговорити напрацьовані технічні завдання та доопрацювати проекти, які мають бути включені в План реалізації Стратегії, а також визначитися з термінами реалізації кожного з проектів, 29 січня (вівторок) відбулося засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Любешівської селищної ради на 2018-2025 роки.

 Засідання було відкритим, а тому кожен бажаючий мав змогу бути присутнім. Окрім того, були запрошені активні жителі громади - автори проектних пропозицій, які були зібрані під час підготовки проекту Стратегії. Окремі автори проектів взяли участь у  засіданні, а саме:

  • Матейчик Надія Макарівна (Проект 1: «Створення якісних санітарно-гігієнічних умов у ЗДО – запорука збереження здоров`я дошкільнят (поточний ремонт внутрішніх санвузлів Любешівського закладу дошкільної освіти №3 «Ясла-содок «Сонечко»; Проект 2 «Затишний двір мого дитинства (капітальний ремонт: заміна старого зруйнованого асфальтного покриття на території Любешівського закладу дошкільної освіти №3 «Ясла-содок «Сонечко» на тротуарну плитку»).
  • Поліщук Валентин Михайлович (Проект «Сприяння в організації роботи музею в смт Любешів «Минулого і сьогодення Любешівщини»).
  • Медведюк Антон (Проект «Асфальтовий міні (мобільний) завод»).

Були присутні також  представники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування: директор - Анатолій Пархом'юк та радник з просторового планування та управління місцевими ресурсами  - Катерина Степчук, яка є координатором Робочої групи.

Головний спеціаліст відділу регіонального розвитку, інвестицій та проектної діяльності Вікторія Кондаревич ознайомила присутніх із уже напрацьованим стратегічними  та операційними цілями та результатами проведеної роботи, а також повідомила про подальші дії при підготовці Стратегії та після її затвердження. Зокрема, було зроблено акцент на особливостях формування системи управління, моніторингу та оновлення Стратегії в період з 2019 по 2025 роки.

Анатолій Пархом`юк зазначив, що при підготовці проектів до Стратегії спеціалістами селищної ради дійсно було проведено масштабну  роботу, а реалізація зібраних проектів дозволить розвиватися громаді в стратегічній площині. Анатолій Іванович  також зауважив, що варто включити до технічних завдань таку важливу складову розвитку громади як міжмуніципальне співробітництво з іншими громадами.

Члени Робочої групи активно обговорювали доцільність, важливість та можливості для реалізації кожного з проектів у всіх сферах життя громади. Також було внесено корективи до термінів реалізації проектів (завантажити файл: https://rada.info/upload/users_files/04333170/43e8f94c0ef9adc4d4299c132664cceb.docx).

Під час розгляду технічного завдання «Відбудова і реконструкція пам`яток архітектури, культури та музейної справи» свої бачення та рекомендації озвучив Валентин Михайлович Поліщук, який окрім обґрунтування важливості організації роботи краєзнавчого музею, зазначив також і значимість патріотичного виховання молодого покоління громади. Тому було додано ще один проект «100. Розвиток системи патріотичного виховання молоді громади».

Робота над проектом Стратегії уже на завершальному етапі. Після підготовки тексту документу Стратегії він знову буде поданий  на розгляд Робочої групи. Тоді вже сформований остаточний документ має бути затверджений на сесії Любешівської селищної ради.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь