A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЯК ПОДАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ

Дата: 31.01.2019 11:11
Кількість переглядів: 679

Любешівська селищна рада нагадує, що з 01.01.2019 року розпочався етап подання декларацій особи,  уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

     Частиною 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закону) встановлено, що особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства (https://public.nazk.gov.ua), декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою,  що визначається Національним агентством.

      Частиною 2 статті 45 Закону встановлено, що особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 Закону, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

     Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

               З метою визначення суб’єктів на яких поширюється дія Закону (відповідно до підпункту «а» пункту 2 частини першої статті 3 Закону), під посадовими особами юридичних осіб публічного права слід розуміти працівників юридичних осіб публічного права, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції. Так, адміністративно-господарські функції – це обов’язки з управління або розпорядження державним, комунальним майном. Організаційно-розпорядчі  функції – це обов’язки щодо здійснення керівництва галуззю промисловості, трудовим колективом, ділянкою роботи на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форм власності. Такі функції виконують, зокрема, керівники міністерств, інших центральних органів влади, державних, комунальних підприємств, установ або організацій.

      Відповідно до статті 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

      Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

      Відповідно до статті 3661 Кримінального кодексу України подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,  передбаченої  Законом, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної  декларації - карається штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох  тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

                Окрім того, 21.01.2019 розпочався онлай-курс «Декларуй доброчесно!» (реєстрація на онлайн-курс доступна за посиланням : goo.gl/423CoV), покликаний допомогти кожному правильно заповнити електронну декларацію. Онлайн курс буде доступний постійно протягом чергового етапу декларування.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь