Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЮБЕШІВЩИНА ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ НА ПІДТРИМКУ ПОЛОНЕНИХ УКРАЇНСЬКИХ МОРЯКІВ

Дата: 11.12.2018 17:01
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

У  Любешові урочисто підняли прапор військово-морських сил України, щоб таким чином підтримати 24 полонених Росією українських моряків. Церемонію підняття виконав учасник АТО – Олександр Сащук.

Довідка:  За повідомленням УНІАН, 25 листопада 2018 року, вранці, російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил Збройних сил України. Кораблі Військово-морських сил ЗСУ у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдового буксира «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. У командуванні ВМС зазначили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було проінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства. Однак, як зазначає українська сторона, всупереч Конвенції ООН з морського права і договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, прикордонний корабель РФ «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

Росія захопила 2 українських судна та взяла в полон 24 українських моряка, яких арештували в окупованому Криму та згодом вивезли до СІЗО Москви.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення в 10 областях України воєнного стану.

Україна вимагає від агресора негайно звільнити з-під варти захоплених громадян та забезпечити їхнє безпечне повернення додому, а також безумовного повернення нашій державі військових суден.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь