A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЮБЕШІВЩИНА ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ НА ПІДТРИМКУ ПОЛОНЕНИХ УКРАЇНСЬКИХ МОРЯКІВ

Дата: 11.12.2018 17:01
Кількість переглядів: 717

У  Любешові урочисто підняли прапор військово-морських сил України, щоб таким чином підтримати 24 полонених Росією українських моряків. Церемонію підняття виконав учасник АТО – Олександр Сащук.

Довідка:  За повідомленням УНІАН, 25 листопада 2018 року, вранці, російський прикордонний корабель протаранив буксир Військово-морських сил Збройних сил України. Кораблі Військово-морських сил ЗСУ у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» і рейдового буксира «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. У командуванні ВМС зазначили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було проінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства. Однак, як зазначає українська сторона, всупереч Конвенції ООН з морського права і договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, прикордонний корабель РФ «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

Росія захопила 2 українських судна та взяла в полон 24 українських моряка, яких арештували в окупованому Криму та згодом вивезли до СІЗО Москви.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових в Керченській протоці Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення в 10 областях України воєнного стану.

Україна вимагає від агресора негайно звільнити з-під варти захоплених громадян та забезпечити їхнє безпечне повернення додому, а також безумовного повернення нашій державі військових суден.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь