A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ОЛЕГ КУХ БЕРЕ УЧАСТЬ У ФОРУМІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В КИЄВІ

Дата: 05.12.2018 14:35
Кількість переглядів: 791

 

Сьогодні, 5 грудня 2018 року, Любешівський селищний голова Олег Кух бере участь  у Форумі місцевого самоврядування — ІІІ Форум об’єднаних громад, який проходить у м. Київ.

 Відкрив захід Президент України Петро Порошенко. У своєму виступі він зауважив «Реформа децентралізації, яку обіцяли 25 років, та ніхто її не робив, зараз вважається однією з найуспішніших — а також додав  — Люди повинні реально відчути результати цієї реформи. 2020 рік — ключовий. Місцеві вибори мають відбутися вже за умови покриття ОТГ всієї території країни. У 2020 році повинно бути прийняте адміністративне рішення по об‘єднанню громад. Наша головна мета -наблизити громаду, людину і владу. Місцеве самоврядування — це місце де людина має вирішити 100% своїх проблем. Децентралізація — важлива складова до нашого наближення до Європейського союзу».

Окрім того, Президент України Петро Порошенко закликав місцеву владу вести діалог з громадами щодо процесу утворення автокефальної помісної православної церкви в Україні і не допускати можливих провокацій.

А також повідомив, що об’єднавчий Собор, де буде проголошено про створення автокефальної помісної православної церкви, відбудеться 15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві. Вселенський Патріарх Варфоломій направив відповідні листи із запрошеннями взяти участь у цьому Соборі ієрархам УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського Патріархату.

Виступаючи на Форумі місцевого самоврядування, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій  повідомив, що вибори в ОТГ у 10 областях, де діє воєнний стан, будуть проведені по його завершенню.

На форумі також присутні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, мер Києва Віталій Кличко, представники ЄС в Україні, народні депутати, Міністри Уряду та інші.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь