A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ПРАЦЮЄМО НАД СТРАТЕГІЄЮ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ - Любешівський селищний голова Олег Кух

Дата: 23.11.2018 14:37
Кількість переглядів: 842

 

Фото без опису

20 листопада 2018 року в Любешівській селищній раді відбулося третє засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку на 2018-2025 роки.

Відкриваючи засідання, селищний голова Олег Кух, який є також і головою робочої групи з розробки Стратегії розвитку, зауважив, що підготовлений проект має стати дієвим планом подальшого розвитку ОТГ. Очільник громади переконаний, що Стратегія не має розроблятися одноосібно, або групою людей, -до її  процесу мають бути залучені усі  небайдужі жителі громади, а тому зазначив, що хотів би більше активності від молоді та інших мешканців, хто вболіває за розвиток громади.

Координує діяльність робочої групи Катерина Степчук – радник Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування. Вона коротко ознайомила присутніх з поняттям просторового планування та наголосила на важливості використання принципів просторового планування при розробці стратегії розвитку.

Окрім того, на засіданні було презентовано результати аналізу сильних та слабких сторін Любешівської ОТГ, можливості і загрози макросередовища, що мають вплив на розвиток громади (SWOT-аналіз).

Детально з результатами SWOT-аналізу можна ознайомитися на сайті Любешівської селищної ради  у розділі «Стратегія розвитку».

Далі члени робочої групи сформували стратегічне бачення розвитку Любешівської селищної ради та перейшли до визначення конкретних стратегічних цілей.

Отже, презентуємо стратегічне бачення розвитку Любешівської селищної ради:

Любешівська ОТГ – спільнота працьовитих та доброзичливих людей, відкрита для гостей та інвесторів, край з розмаїтою історико-культурною спадщиною, мальовничою природою, край озер та річок, територія для багатогалузевого виробництва і переробки лісогосподарської та сільськогосподарської продукції,це громада можливостей і бажань йти вперед!

Враховуючи сильні сторони нашої громади, було виокремлено три ключові стратегічні цілі:

1. Розвиток економічної спроможності.

2. Розвиток сільських та селищної територій.

3. Розвиток людського потенціалу.

Наступний етап розробки стратегії передбачає формування конкретних завдань та проектів, реалізація яких дозволить досягти стратегічних цілей.

Крім членів Робочої групи, до процесу генерування ідей та  проектів ми хочемо залучити різноманітні установи та організації публічної сфери нашої громади (школи, комунальні установи тощо), громадські організації, підприємців та активних мешканців. Це робиться для того, аби зібрати всі ідеї від усіх зацікавлених груп і середовищ та сформувати операційні цілі й технічні завдання Стратегії.

Кожен житель громади матиме можливість запропонувати власний проект розвитку як громади в цілому, так і свого населеного пункту. Проекти можуть бути абсолютно різними: від будівництва дитячого садочка до створення культурно-мистецьких  осередків. Але обов`язковою є відповідність проекту стратегічному баченню розвитку Любешівської ОТГ, трьом стратегічним цілям та операційним цілям.

Слідуючим етапом буде збір проектних ідей!

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь