A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

КІМНАТА МАТЕРІ ТА ДИТИНИ ЧИ ПРИЙМАЛЬНЯ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА – ЩО ВАЖЛИВІШЕ?

Дата: 11.11.2018 18:30
Кількість переглядів: 1481

Кімната матері та дитини є елементарною потребою у сучасному суспільстві, і сьогодні це не розкіш, а вимога часу. Недавні дискусії за посередництвом соціальної мережі Фейсбук довели, що у нашому районі це питання досить актуальне і потребує втручання керівників влади.

Не так давно, на минулій сесії, 25 жовтня 2018 року, вже обговорювали це питання. Тоді керівництво селищної ради звернулося із клопотанням до балансоутримувача лікарні, тобто районної ради. Такі ж листи направили і в  райдержадміністрацію та головному лікареві ЦРЛ Богдану Іваніву.

Про облаштування кімнати матері та дитини клопоталися й цього разу на засіданні сесії Любешівської селищної ради, яке відбулося у п’ятницю, 9 листопада.  Порушив це питання у своєму запиті депутат Валерій Панасюк.

На думку селищного голови Олега Куха, облаштувати кімнату матері та дитини з усім необхідним інвентарем у Любешівській лікарні цілком можливо. І Центр первинної медико-санітарної допомоги (головний лікар Наталія Ланевич), який підпорядковується селищній раді, спроможний це зробити, однак проблема полягає у відсутності приміщення, бо ж і самі змушені орендувати кабінети у центральній районній лікарні.

Оскільки відповідь на клопотання щодо облаштування дитячої кімнати так і не надійшла до Любешівської селищної ради, її очільник Олег Іванович надав слово головному лікареві Богдану Іваніву, аби той особисто прокоментував ситуацію навколо наболілого питання.

«Якби Любешівська селищна рада отримала лікарню у своє підпорядкування, тоді б ми проінспектували та розподілили кабінети за призначенням, і  швидко закрили проблему з дитячою кімнатою. Більше того, я не бачу на сьогодні нагальної потреби утримувати кабінет  у поліклінічному відділенні для однієї з політичних партій.  Лікарня – це установа, яка має надавати медичні послуги для громади, а не кабінети для тих чи інших політичних сил» - переконаний селищний голова Олег Кух.

Натомість головний лікар ЦРЛ пояснив, що законодавством передбачено, що народний депутат має право на власну громадську приймальню. Зі слів Богдана Іваніва, більше двох років назад один із кабінетів лікарні було виділено під приймальню народного депутата із партії «Свобода», за який вноситься відповідна орендна плата. І до того часу поки народний обранець не скасує своє клопотання, або ж не закінчиться його каденція, зазначений кабінет перебуватиме в оренді.

Але хто цей депутат і чи проводить він там прийом громадян, у коментарі Богдана Васильовича не йшлося.

Як пізніше зазначив головний лікар, приміщення не вистачає й самим лікарям, бо ж є такі, що ведуть свій прийом в одному кабінеті почергово у дві зміни. А також зауважив, що кімната матері і дитини раніше була у лікарні, однак вона завжди пустувала.

Аби у присутніх не виникало питання, чому селищна рада, так би мовити, «втручається» у роботу центральної районної лікарні, якщо її  власником є районна рада,  Олег Кух зазначив, що кожен квадратний метр утримання лікарні, а це 80 відсотків установи, оплачується за кошти селищної ради, і тому, виділяючи кошти на утримання лікарні, селищна рада має на це право.

Завершила обговорення даного питання заступник голови районної ради Марія Чикида. Посадовець запевнила, що на позачерговій сесії районної ради питання з кімнатою матері та дитини буде вирішено.

 

 

 

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь