A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ГОЛОВА ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ОТГ ОЛЕГ КУХ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ОБСЄ

Дата: 23.10.2018 22:17
Кількість переглядів: 1716

У Любешівській об’єднаній територіальній громаді побували представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Селищний голова Олег Кух ознайомив експертів із станом справ у громаді та відповів на питання, які цікавили гостей із-за кордону.

Загалом, розмова вийшла конструктивною і відвертою. В першу чергу спостерігачі ОБСЄ поцікавилися процесом децентралізації в районі, що заважає  у цьому  сільським  радам, які  не об’єдналися, та чому вони зволікають із цим процесом.

Водночас зачепили й питання «троєвладдя» в районі та проблеми, які виникають у зв’язку з дублюванням повноважень районної ради, райдержадміністрації та ОТГ - зокрема, бюджетні, які затягують ті чи інші  процеси фінансування,  а також йшлося і про відсутність адміністративного приміщення та інші труднощі, які виникають у новоствореній громаді.

«Ситуація, коли  82 % району  «накривається» однією громадою, є специфічною. На сьогодні не врегульовано питання розподілу повноважень та  функцій між ОТГ, районною державною адміністрацією та районною радою. Вирішити питання з дублюванням цих функцій та усунути ряд проблем, що перешкоджають якісному наданню послуг людям, можливо лише на державному рівні, прийнявши відповідне законодавство про адміністративно-територіальний устрій. Це, на мою думку, є необхідною умовою для подальшого розвитку  успішної децентралізації» - зазначив селищний голова Олег Кух у розмові з представниками ОБСЄ.

Окрім того, цікавилась закордонні спостерігачі безпекою мешканців громади, співпрацею в цьому напрямку з правоохоронними органами, правами національних меншин в районі,  дотриманням соціальних гарантій учасників АТО. Обговорили також і міжнародну співпрацю, питання українсько-білоруського кордону.

Не оминули і релігійні питання, зокрема надання автокефалії  для України. «Єдина церква – можливість для України йти своїм шляхом. Як відреагують наші прихожани на надання автокефалії я не можу передбачити. Завжди знайдеться той, хто почне «розхитувати» це питання, продовжить маніпулювати віруючими людьми. Але хочу запевнити, що як голова громади зроблю все можливе аби забезпечити право вірян зробити свій вибір і ходити до тієї церкви, в яку вони забажають. Дискримінації за релігійними вподобаннями не буде» - запевнив Олег Кух спостерігачів ОБСЄ.

За результатами зустрічі сторони обмінялися контактними телефонами та висловили готовність до подальшої  співпраці.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь