A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Нехай пам'ять про нього буде вічною!

Дата: 16.08.2018 12:17
Кількість переглядів: 721

Фото без опису

Сьогодні, 16 серпня 2018р, виповнюється чергова  річниця загибелі Івана Пасевича.  На знак вшанування пам’яті загиблого учасника АТО представники влади: заступник селищного голови Ольга Кух, заступник голови районної ради Марія Чикида та керівник апарату райдержадміністрації Тамара Ковальчук, поклали квіти до могили Героя

Довідково:

Пасевич Іван Григорович – народився в с.Залізниця, Любешівського району, Волинської області 25 листопада 1989 року. Після закінчення Залізницької ЗОШ вступив на факультет високомобільних десантних військ Академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного у м.Львові. Вирушив на Схід у складі 80-ої аеромобільної бригади, де проходив офіцерську службу. Був замінений в ході ротації, але не зміг залишити без допомоги своїх бійців в оточеному аеропорту Луганська і повторно вирушив в зону АТО. Він був кандидатом у майстри спорту з рукопашного бою, здобував магістерський ступінь за спеціальністю «Управління фінансово-економічною безпекою».  Загинув 16 серпня 2014 року при виконанні завдання з бойовим підрозділом близько 23 години, накривши своїм тілом 2-х побратимів в с.Красне Луганської області. Залишились – батьки, дружина та маленька донька.

Указом Президента України №144/2015 від 14 березня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно), та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно), а також присвоєно звання «Почесний громадянин району» (посмертно). У Львові на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань №76 встановлено пам’ятний хрест про загиблого героя. У місцевій школі, де навчався Іван Пасевич, відкрито меморіальну дошку, а у Володимир-Волинському педагогічному технікумі встановлено пам’ятний меморіал.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь