Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ САНАТОРНО-КУРОРТНИМ ЛІКУВАННЯМ ТА ПСИХОЛОГІЧНОЮ РЕАБІЛІТАЦІЄЮ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ У 2018 РОЦІ

Дата: 07.08.2018 08:38
Кількість переглядів: 993

Фото без опису

Управління соціального захисту населення Любешівської райдержадміністрації інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції.

Метою психологічної реабілітації є: збереження або відновлення фізичного та психологічного здоров’я.

Реабілітація передбачає надання таких послуг: психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, консультування, психологічна підтримка та супроводження, психотерапія, групова робота.

Послуги з психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Для проходження психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції або його законний представник звертається до управління праці та соціального захисту населення місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців - за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу).

Учасник антитерористичної операції обирає заклад, де бажає отримувати послуги з психологічної реабілітації та дату їх проведення.

До заяви на психологічну реабілітацію учасник антитерористичної операції додає копії та пред’являє оригінали таких документів: посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни та документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення.

Після надходження від обраного учасником антитерористичної операції реабілітаційного закладу письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення, управління праці укладає договір із закладом, обраним учасником антитерористичної операції та самим учасником АТО у трьох примірниках.
Строки надання послуг із психологічної реабілітації визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг з урахуванням його потреб, узгоджуються з отримувачем послуг або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб і зазначаються в індивідуальному плані.

Також повідомляємо, що продовжується забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників  антитерористичної операції за самостійним вибором санаторію на підставі тристоронньої угоди ( особа – управління – санаторій).

Учасники антитерористичної операції одночасно мають право на соціальну та професійну адаптацію.

Управлінням соціального захисту населення направляються учасники АТО на професійне навчання для професійної підготовки,перепідготовки та підвищення кваліфікації.

За консультаціями та роз’ясненнями звертатись у відділ по соціальному обслуговуванню пенсіонерів та інвалідів УСЗН Любешівської районної державної адміністрації за адресою: смт. Любешів, вул. Незалежності 53, каб .№112 тел. 2-13-51.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь