A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Звернення депутатів

Дата: 27.04.2018 11:29
Кількість переглядів: 1154

Фото без опису

 

Під час засідання сесії селищної ради, яке відбулося 23 квітня 2018 року, депутати одноголосно  підтримали  звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народного депутата України Ірини Констанкевич та ОДА, запропоноване депутатом Юрієм Чернюком (Любешівсько-Волянський старостинський округ), з проханням щодо внесення змін до Земельного Кодексу України (додається).

 Також проголосували і за звернення до голови Волинської ОДА Савченка О. І., начальника служби автомобільних доріг у Волинській області  Посполітака А.Г., запропоноване депутатом Валерієм Панасюком (Судченський старостинський округ), щодо ремонту регіональної автомобільної дороги загального користування державного значення Р-14 Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ (додається).

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Любешівської селищної ради до Голови Верховної ради  України, Прем’єр – Міністра України, Народного депутата України - Констанкевич Ірини Мирославівни щодо внесення змін до Земельного Кодексу України.

Чинне законодавство України передбачає  передачу земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку господарських будівель і споруд тільки безоплатно у власність,  або  в оренду винятково на земельних торгах. Оскільки механізм підготовки до проведення земельних аукціонів складний і довготривалий – земельні ділянки відводяться у власність. У результаті - ажіотажний попит, торгівля земельними ділянками для житлового будівництва, одержаними безоплатно у власність, та використання їх не за цільовим призначенням. У той же час багато  громадян, які невідкладно будуть   будуватись таких можливостей не мають, через відсутність земель на яких можна відвести ділянки під житло.

У зв’язку з цим просимо внести зміни до Земельного Кодексу України:

- доповнивши статтю 40 частиною другою: «Земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і гаражного будівництва безоплатно у власність (або в оренду ) відводяться в порядку визначеному статтею 118 »;

- доповнивши абзац шістнадцятий частини другої статті 134 після слів  «для городництва» словами «для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель».

Внесення таких змін до Земельного Кодексу дозволить передавати земельні ділянки в оренду до побудови  будинку, а після його введення в дію - передавати земельну ділянку у власність.   Це зменшить потік заяв на відведення земельних ділянок для житлового будівництва - їх подаватимуть, а відповідно і набуватимуть прав на земельні ділянки  тільки ті, хто дійсно хоче будувати жилий будинок.

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Любешівської селищної ради до голови Волинської обласної державної адміністрації Савченка О. І., начальника служби автомобільних доріг у Волинській області  Посполітака А.Г. щодо ремонту регіональної автомобільної дороги загального користування державного значення Р-14 Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ.

Ми, депутати селищної ради, звертаємось до вас по питанню проведення ремонту регіональної автомобільної дороги загального користування державного значення Р-14 Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ.

За останні роки дорожнє полотно вищевказаної дороги зазнало дуже значного руйнування. Ямкові ремонти, які періодично проводяться, не тільки не ведуть до покращення проїжджої частини дороги, а й не в змозі зупинити її подальше руйнування. Якщо ситуація з експлуатаційним утриманням дороги Р-14 не покращиться, то за рік-два асфальтне покриття на більшості її відрізках повністю зруйнується.

У зв’язку з цим, просимо розглянути можливість в найближчий час провести капітальний ремонт дороги державного значення Р-14 Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь