A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Ми отримаємо найбільше

Дата: 06.04.2018 09:10
Кількість переглядів: 609

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл обсягу субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018-му. Цьогоріч 1,9 мільярда субвенції, пропорційно до площі території та кількості сільського населення ОТГ з рівною вагою обох цих показників, розподілили між 665 #ОТГ створеними у 2015-17 роках. На Волині 40 об’єднаних територіальних громад цьогоріч на розвиток інфраструктури отримають 183 мільйони 124 з половиною тисячі гривень. Найбільше перепаде громаді-району – Любешівській селищній ОТГ – 12 мільйонів 603 тисячі, найменше – Смолигівській сільській – трішки більше 913 тисяч. 
Загалом, найбільший обсяг субвенції отримають ОТГ Ковельщини – 14 мільйонів 105 тисяч та Любомльщини – майже 13 мільйонів. 
Тим часом, Камінь-Каширському та Горохівському районам, де за три роки не створили жодної ОТГ, не виділили й копійки.
Цікаво, що за 2016-2018 роки найбільшу субвенцію отримали шість ОТГ Ковельського – 39 мільйон 184 тисячі гривень та чотири ОТГ Володимир-Волинського районів – 34 мільйони 407 тисяч. 
Як розповів (Valentyn Malynovskyi) Валентин Малиновський, консультант з юридичних питань #Офісу реформ при #Волинському РВ Асоціації міст України, рішенням Уряду також удосконалили Порядок та умови надання субвенції. 
– Після набрання постановою чинності громади матимуть два місяці, щоб подати до Мінрегіону проектні заявки на всю суму субвенції. Тобто, на реалізацію проектів у ОТГ буде півроку і вони зможуть будівельні та ремонтні роботи за гроші субвенції провести влітку і восени, а не в грудні, як було раніше. Новий порядок дозволить уникнути ситуацій, коли ОТГ спочатку зволікали з поданням проектів, а потім не мали часу на їх реалізацію, тож невикористані гроші повертали до держбюджету, – каже консультант проекту ПУЛЬС.
Він також наголосив, що гроші субвенції цьогоріч можуть спрямовувати і на капітальний ремонт об’єктів комунальної інфраструктури, а також на капітальний, а не поточний, ремонт вулиць і доріг, які є складовими автодоріг державного значення.
Нагадаємо, що обидва документи раніше були погоджені #Асоціацією міст України (#АМУ), яка надавала свої зауваження та пропозиції, і які врахували в остаточному варіанті. 
#децентралізація #АМУ #ПУЛЬС #ОТГ #субвенція_інфраструктура#Волинське_РВ_АМУ
Тамара ЗУБЕНКО, консультант з комунікацій Асоціації міст України, Волинське РВ АМУ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь