A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЮРІЙ БОСНЮК ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ ПРОБЛЕМ ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНСТИТУТУ СТАРОСТ

Дата: 10.02.2023 16:07
Кількість переглядів: 1500

Фото без опису

Секретар Любешівської селищної ради Юрій Боснюк взяв участь в  обговоренні  на тему: «Досвід функціонування інституту старост. Регіональний вимір».

Відбулося воно вчора, 9 лютого, в Луцьку під час виїзного засідання парламентського підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування.  Серед учасників: народні депутати України, представники державних органів, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, вітчизняних та міжнародних організації, науковці та експерти.

У рамках заходу обговорили законодавче регулювання питань створення старостинських округів, призначення старост, організацію роботи, визначення обов’язків, виконання ними повноважень та інші проблемні питання, пов’язані з функціонуванням інституту старост, зокрема у Волинській області. Як зазначив Вячеслав Рубльов, вивчати досвід функціонування старостинських округів починають з Волині та продовжать це робити на деокупованих територіях.

Для підкомітету було надзвичайно важливо простежити стан застосування та дотримання на місцях законодавства, яке регулює питання створення старостинських округів та затвердження старост. 

Народний депутат Аліна Загоруйко вказала, що війна з усією очевидністю продемонструвала, як низка рішень Парламенту України з часом довела свою ефективність і актуальність, зокрема щодо призначуваності старост. «Старости не мають обиратися, а все таки призначатися. І війна показує, що це було правильне рішення, і як наслідок, принаймні на сьогодні, ми запобігли виникненню низки проблемних питань» – зазначила голова підкомітету Загоруйко.

В ході обговорення Юрій Боснюк порушив питання щодо виконання повноважень старост в період їх відпустки. Як зауважив секретар, чинне законодавство не передбачає виконання повноважень старости іншою посадовою особою, зокрема у наданні послуг нотаріального характеру. А тому озвучив  пропозицію, яка була взята до уваги нардепами, врегулювати це питання на рівні законодавства. (Відео)

За результатами обговорення, як зазначили в підкомітеті, будуть сформульовані пропозиції, які увійдуть в основу законодавчих змін, які стосуються інституту старост.

 

Фото Волинська обласна рада



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь