A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ

Дата: 30.08.2021 15:34
Кількість переглядів: 3271

Любешівська селищна рада нагадує господарям приватних ділянок, керівникам установ, підприємств, організацій та балансоутримувачам тих чи інших об'єктів  про обов’язок обрізати дерева на території, що перебувають у власності, та на території, прилеглій до приватної, а також в зоні електромереж.

Відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є:

на об’єктах  благоустрою державної чи комунальної власності – балансоутримувачі цих об’єктів;

на територіях установ, підприємств, організацій та прилеглих територіях – установи, організації, підприємства;

на територіях земельних ділянок, які відведені під будівництво, – забудовники чи власники цих територій;

 на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі.

Якщо на вашій землі поблизу тротуарів, проїжджої частини, ліній електропередач є дерева чи кущі, слідкуйте за їхнім станом та обрізайте гілки. Таким чином ви не будете створювати незручності перехожим та водіям, убережете себе, своїх рідних чи колег від можливих перебоїв із електропостачанням, небезпеки ураження струмом від обірваних проводів.

У випадку знаходження дерева поблизу повітряних ліній необхідно звернутись у Любешівську філію ПАТ «Волиньобленерго» із письмовою заявою.

Зверніть увагу - якщо повітряні лінії електропередач проходять через ваші земельні ділянки, де ростуть фруктові дерева, стежте, аби їх висота не перевищувала 2 м. Інакше вони підлягатимуть вирубці як такі, що можуть спричинити пошкодження лінії. («Правила охорони електричних мереж»).

Відповідно до статті 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» заборонено на об'єктах благоустрою комунальної власності  самовільно створювати або самовільно висаджувати дерева, кущі.

Пунктом 7.3 Правил благоустрою населених пунктів територіальної громади Любешівської селищної ради встановлено обов’язки васників і користувачів зелених насаджень.

До них належить:

-видалення сухостійних дерев та чагарників, вирізування  сухих і поламаних гілок самостійно або за договорами зі спеціалізованими підприємствами та організаціями. При цьому вирубування сухостою проводиться після погодження з виконкомом селищної ради та природоохоронними органами (для власників приватних житлових будинків погодження непотрібне);

-заміна у повному обсязі засохлих та пошкоджених, а також садіння нових дерев і кущів;

-забезпечення в районах зелених насаджень охоронної зони повітряних електричних ліній та підземних теплових, водопровідних і каналізаційних мереж. Своєчасне обрізування гілок в охоронній зоні мереж, а також тих, що закривають найменування вулиць та номерні знаки будинків, забезпечують балансоутримувачі електричних мереж та балансоутримувачі житлових будинків;

-підживлення і поливання дерев і кущів, обрізання їх крон, вирізування сухих гілок.

Головна мета обрізання – збереження зелених насаджень та утримання їх у здоровому впорядкованому стані, запобігання випадкам падіння аварійних та сухих гілок, або дерев. Під час негоди дерева можуть пошкодити автомобілі чи інше майно, розбити дахи будівель, пошкодити електромережі, травмувати чи навіть убити людину. Крім того, самовільно насаджені за межею приватної земельної ділянки дерева розростаються, обмежують видимість водіям автомобільного транспорту, що призводить до створення аварійних ситуацій на автомобільних шляхах. Не кроновані дерева, розростаючись, закривають таблички з найменуванням вулиць, дорожні знаки. Дерева, що десятиліттями не обрізувались, мають запущений та неестетичний вигляд.

Правилами благоустрою населених пунктів територіальної громади Любешівської селищної ради обов’язок доглядати та утримувати зелені насадження покладено на власників зелених насаджень.

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь