A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

«ЖИВИЙ» ХЛІБ ПЕКТИ — ЗДОРОВ’Я ДОДАВАТИ

Дата: 23.04.2021 11:48
Кількість переглядів: 769

Фото без опису

?????????Випікання домашнього хліба є однією з найважливіших українських традицій. Хліб був і є найважливішим продуктом на столі українців????????: в моменти радості???? і хвилини горя??, в будні і свята. Саме з цим продуктом пов'язані народні повір'я і традиції. Повага до хліба виховувалося з раннього дитинства????.

Процес приготування хліба - це дуже довга та клопітка робота, яка потребує багато зусиль????. А виготовлення хліба на заквасці потребує ще більше часу?, адже процес приготування закваски cкладний, а тісто довше підіймається????. Але саме завдяки приготуванню хліба на заквасці він не містить консервантів, харчових домішок та дріжджів???????. Хліб багатий на органічні кислоти, вітаміни, мінеральні речовини, ферменти та клітковину. ????

??Саме такий – «живий» хліб, виспіваний душею та українськими піснями, випікає в селі Дольськ???? Тетяна Кузьмич?????????. Тетяна Іллівна віднедавна є безробітною, проте знайшла шлях самозайнятості – розпочала випікати домашній хліб на замовлення.?? Причому – на власно приготовленій заквасці.

????«А розпочати справу допомогла підтримка друзів та племінниці. Тому що ми завжди боїмося розпочинати щось нове, боїмося, а щож буде попереду????», – каже пані Тетяна.

Всі продукти які використовує господиня, є екологічно чистими і натуральними, наповнені силою Волинського Полісся та великою любов'ю???? родини Тетяни Кузьмич???????????????????.

??Вона зазначає: що закваска збагачує організм усіма необхідними органічними кислотами, вітамінами, мінералами, ферментами, клітковиною, пектиновими речовинами, біостимуляторами тощо.

??А сам процес приготування закваски триває від 3?? до 7?? днів.

«Рецепт приготування закваски індивідуальний, і дуже дуже клопіткий. Тому що перед тим, як почати використовувати, її необхідно «підгодовувати».????

??Для цього закваску слід вийняти з холодильника, додати трохи борошна і води (3 ложки кожного інгредієнта) і недовго потримати в теплі. Як тільки ви побачите реакцію, можна приступати до подальшого приготування. Підгодовувати потрібно в один і той же час, бо закваска може «обідитись», появиться водичка і вона може скиснути» - ділиться Тетяна Кузьмич.

??На сьогоднішній день у Тетяни Кузьмич можна замовити різноманітні види хліба а саме:

-житній;

-житньо-пшеничний;

-пшеничний традиційний;

-пшеничний з в’яленими вишнями;

-пшеничний з цукатами гарбуза;

-мармуровий (житній всередині, пшеничні по кругу)

-житньо-пшеничний з цибулею на капустяному листі;

-ягідна насолода(смородина, вишня, полуниця).

-"Іллюшині булочки" з часником до українського борщу.

??????Корисні поради від пані Тетяни:

??Не беріться за випікання хліба з поганим настроєм;

Перед початком необхідно помолитися, попросити Бога про допомогу, щоб люди, які будуть вкушати цей хліб були здорові та бадьорі.

??Коли місять хліб у хаті не метуть, не роблять протяги, не сваряться, не рипають дверми????.

Господиня Тетяна каже, що під час роботи нерідко любить слухати музику????, зокрема Волинський народний хор?????????.

??У цій нелегкій справі дуже допомагає чоловік Ігор Кузьмич, який своїми руками змайстрував діжечку, для замішування тіста, ящичок для готового хліба. А також займається доставкою необхідних продуктів.

??Особливо вдячна Тетяна Кузьмич, народній майстрині, дитячій Волинській поетесі та художниці Наталії Гуркіній, за виготовлення етикеток???? для Кузьмичівського хлібчика, Миколі Савчуку – за хороші твори???? написані про їхній хлібчик та багато іншим хорошим людям, які підтримають та допомагають.

??Тільки в селі міський житель може поласувати смачним і корисним продуктом????. Хіба може зрівнятися хліб з магазину з хлібом, зробленим дбайливими руками господині за старовинними рецептами?

????Смачного і корисного хліба вам у ваші оселі!???? І будьте здорові й щасливі??????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь