A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ОБГОВОРИЛИ ЕПІДЕМІЧНУ СИТУАЦІЮ З COVID-19 В ЛЮБЕШІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 16.04.2021 21:57
Кількість переглядів: 1979

Фото без опису

Сьогодні, 16 квітня 2021 року, селищний голова Олег Кух провів  засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій територіальної громади.

Головне питання «Про стан епідеміологічної безпеки на території Любешівської селищної ради».
Про епідемічну ситуацію щодо COVID-19 в Любешівській громаді доповіла завідувач Любешівського районного лабораторного відділення Маневицького міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олена Іванчук.

За словами завідувачки лабораторного відділення,  кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх 7 днів становить 54, кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом попередніх 7 днів становила 96, отож спостерігається зниження на 43,7%. 

 

На сьогодні на території Любешівської територіальної громади на COVID-19 захворюваність реєструється у 17 навчально-виховних закладах, в т.ч.:  у  10- ЗЗСО , 6 ЗДО та Любешівському технічному фаховому коледжі ЛНТУ.

Станом на 16.04.2021р. завантаженість ліжок у  КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» Любешівської селищної ради  становить 48,9%.

 

Разом з тим, про стан епідеміологічної безпеки на території нашої громади поінформували й представники й інших відповідних служб, а саме:

Іванів Богдан Васильович – директор КП «Любешівська багатопрофільна лікарня» Любешівської селищної ради; Шукалович Федір Петрович - в.о. директора комунального підприємства «Любешівський ринок» Любешівської селищної ради; Кух Василь Ілліч – заступник начальника управління гуманітарної політики – начальник відділу освіти Любешівської селищної ради.

 

Заслухавши та проаналізувавши інформацію доповідачів,

 Комісія вирішила:

 

Враховуючи динаміку зниження поширення коронавірусної інфекції на території селищної ради за останній тиждень, не встановлювати додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.

 

Керівникам структурних підрозділів, установ, підприємств Любешівської селищної ради, незалежно від форми власності, розташованих на території Любешівської селищної ради, взяти під особистий контроль  дотримання  обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають "помаранчевій" зоні за показниками поширення коронавірусу.

 

Рекомендувати відділу поліцейської діяльності №1 (смтЛюбешів) Камінь-Каширського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області (В.С. Хвесик) спільно з Любешівським управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області (А.В.Парчук) продовжити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання, установами, закладами усіх форм власності та громадянами обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають "помаранчевій" зоні за показниками поширення коронавірусу.

 

Ще одне рішення, яке прийняли члени комісії,  стосувалося розподілу матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву для ліквідації надзвичайної ситуації. 

 

Днями раніше селищний голова Олег Кух зустрівся з керівниками релігійних організацій громади та обговорив дотримання протиепідемічних обмежень під час релігійних богослужінь.  

До відома:

Помаранчевий – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. 

«Помаранчева» зона

У «помаранчевій» зоні діють всі обмеження «жовтої» зони, а також передбачено:

  • проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, та інших) заходів дозволене за участі щонайбільше 220 осіб за умови, що 1 особа припадає на 10 кв. м площі будівлі;
  • відвідування групових занять у професійних та вищих навчальних закладах освіти дозволене групами щонайбільше 20 осіб;
  • обмежено планові госпіталізації. Виключення становлять допомога вагітним, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, паліативним хворим, а також випадки, коли є ризик для життя пацієнта.

Заборонено роботу:

  • хостелів і турбаз;
  • ресторанів, нічних клубів вночі;
  • спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури (крім закладів, що можуть забезпечити відвідування не більше однієї особи на 10 кв. м приміщення);
  • дитячих таборів;
  • масові збори понад 100 осіб (одна людина на 20 кв. м);

Перевезення пасажирів автомобільним та міським громадським транспортом здійснюється тільки в кількості 50% місць для сидіння.

У громадських будівлях обов’язкове носіння масок або респіраторів.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь