A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

КОЛИ ВІДНОВЛЯТЬ РОБОТУ ДИТЯЧІ САДОЧКИ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 26.05.2020 18:50
Кількість переглядів: 1995

В управлінні гуманітарної політики Любешівської селищної ради повідомили, що роботу садочки відновлять лише після закінчення карантину. Причиною цьому є невтішна динаміка зростання захворюваності на COVID-19 у Волинській області. Адже, як відомо, Волинська область опинилася серед восьми  інших, де не знято карантинні обмеження.

Відповідно до плану уряду виходу з карантину, дошкільні навчальні заклади не зобов'язані відновлювати роботу, якщо не готові до прийняття вихованців, не мають достатньо засобів захисту та інших необхідних речей для убезпечення дітей. Головною умовою функціонування таких закладів є відповідність санітарно-гігієнічним нормам.

За словами завідуючих та медперсоналу дитячих садочків, повністю забезпечити виконання протиепідемічних заходів та максимально убезпечити дитину у дошкільних закладах неможливо. Перш за все, кількість дітей має бути обмеженою - до 10; потрібно забезпечити кожну групу безконтактними термометрами; є проблема у забезпеченні засобами індивідуального захисту (зміна кожні 3 години), та придбанні дезінфікуючих засобів (антисептиків, одноразових паперових рушників), окрім того утилізація використаного потребує додаткових людських та фінансових ресурсів.

Як пояснюють працівники ДНЗ, забезпечити безконтактне перебування дітей в групі навіть у випадку, якщо їх буде не більше 10, неможливо. Здійснити адаптований прийом їжі теж, адже страва холоне, розтягується час прийому їжі. Є ризики неможливості убезпечити дітей від нещасних випадків і від контакту, бо за правилами, одні мають обідати , інші чекати на свою чергу, а ще інші – перебувати в  кімнаті. Окрім того, ряд працівників закладу, які мають хронічні захворювання, або ж знаходяться у зоні ризику за віком, мають бути відсторонені від роботи.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь