A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЛЮБЕШІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЩОДО ПОГОДЖЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ АУКЦІОНУ НА ОРЕНДУ С/Г ЗЕМЕЛЬ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАСНОСТІ

Дата: 03.10.2019 17:33
Кількість переглядів: 890

         Землі за межами населених пунктів – це землі державної власності (крім земель колишньої колективної власності, земель у приватній власності та земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти комунальної власності). Землями державної власності розпоряджаються органи державної виконавчої влади. Сільськогосподарськими –Держгеокадастр.

         У вересні цього року до селищної ради надійшли листи обласного управління Держгеокадастру та ТзОВ «СТОХІД НОВА АГРО» щодо погодження проведення земельних торгів з продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Березичівського, Бихівського, Бірківського, Залаззівського, Залізницького, Любешівсько-Волянського Судченського, Цирського округів. 

  Селищною радою комісійно, з виїздом на місце, були обстежені зазначені у листах площі. В результаті  обстеження в абсолютній більшості (за винятком кількох самозахватів) ці землі за цільовим призначенням не використовуються, заростають самосівами лісу, піддаються процесам вторинного заболочення.

     Щоб привести таку площу, яка самозаліснюється, до стану придатного для посіву, за оцінками господарників  потрібно затратити 6-7 тис.грн. на гектар. Передаючи їх в оренду, територіальна громада відновлює якості сільськогосподарської землі, як основного засобу сільськогосподарського виробництва. Наслідки - мінеральні грунти не самозаліснюються, осушені – не заболочуються, а громада одержує можливості створення нових робочих місць, наповнення бюджету (орієнтовна сума надходжень від оренди землі за 1 га – 1-1,5 тис.грн) та відрахуваннями від зарплати працевлаштованих місцевих жителів. Ці кошти спрямовуються на освітлення вулиць і ремонт дорожнього покриття. Створюються додаткові можливості для розвитку інфраструктури, перетворення території з депресивної в таку, що розвивається.

        Для прикладу –з початку 2019 року ТзОВ «СТОХІД НОВА АГРО» сплатило 498 тис.704 грн. орендної плати за невитребувані земельні частки (паї ) на території Гірківського старостинського округу.

         Сесією селищної ради погоджено продаж права оренди на земельних торгах 697 гектарів сільськогосподарських земель (Березичівського, Бихівського, Бірківського, Залаззівського, Залізницького, Судченського, Цирського округів). Обгрунтовано відмовлено у погодженні частини площі, зарезервованої для учасників АТО за межами населеного пункту села Бихів.

     Сільськогосподарські землі за межами села Любешівська Воля (50 гектарів), право оренди на які погоджувалося для продажу на земельних торгах, вилучені з переліку, оскільки не були погоджені депутатами селищної ради.

   

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь