A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

ЛЮБЕШІВСЬКА ОТГ КРІЗЬ ПРИЗМУ ПОГЛЯДІВ ЖУРНАЛІСТІВ

Дата: 15.11.2018 12:00
Кількість переглядів: 1222

Любешівська громада – це одна з найбільших ОТГ України. Тож і не дивно, що сьогодні до неї прикутий інтерес як з боку ЗМІ, так і громадських інституцій.

8 листопада 2018 року відбувся прес-тур журналістів на території  Любешівської  ОТГ, організатором якого виступило Волинське регіональне відділення Асоціації міст України. До нас  завітали представники інтернет-видання і газети «Волинські новини», «Бізнес. Район», «Район.in.ua», телеканал «12 Канал» та наша місцева преса «Нове життя».

Розпочався тур із прес-конференції. Селищний голова Олег Кух розповів для представників ЗМІ про перші кроки новоствореної громади та над чим сьогодні працює селищна рада, поділився планами на майбутнє.

«Минув лише рік від створення Любешівської громади. Це занадто мало часу, аби говорити про конкретні позитивні зрушення, проте - вони є. Розпочали ми із створення ефективної системи управління. Разом з тим,  за короткий термін необхідно було прийняти бюджет, це було досить непросто, однак ми впоралися, і працюємо у  прямих міжбюджетних відносинах з державним бюджетом» - зауважив Олег Кух, а також окреслив коло питань, які сьогодні вирішує селищна рада, а воно досить велике – це освіта, медицина, культура,  житлово-комунальне господарство,  соціальний захист, спорт та інші.

Детальну ж характеристику роботи селищної ради у розрізі галузей медицини, освіти, соціально-економічного розвитку та житлово-комунального господарства надали керівники і спеціалісти  відділів та структурних підрозділів селищної ради Василь Кух, Віталій Герасимчук, Наталія Ланевич, Олеся Жилко.

Після закінчення прес-конференції журналісти оглянули медичне відділення територіального центру, Будинок школяра, Інклюзивно-ресурсний центр, побували у Залізницькому ліцеї.

Соляна кімната у терцентрі, різноманітність гуртків, вишукані роботи талановитих вихованців БДЮТ, добре облаштований  Інклюзивно-ресурсний центр, креативний директор Залізницького ліцею та його сучасні підходи до навчального процесу – все це справило гарне враження на наших гостей.

Окрім об’єктів соціальної сфери, представники четвертої влади цікавилися і бізнесовим середовищем в громаді.

Побувавши у меблевому магазині місцевого підприємця Олексія Котика, присутні були вражені асортиментом товарів. Просторі зали магазину на 4 поверхи із сучасними меблями та помірні ціни привернули неабияку увагу журналістів.

На жаль, за браком часу, ми не встигли презентувати гостям нашої громади  ще й інші,  не менш цікаві, об’єкти але, як висловились самі журналісти, все ще попереду.

Загалом враження про Любешівську ОТГ в учасників прес-туру склалися хороші. Як висловилася Тамара Зубенко - регіональний консультант з комунікацій Асоціації міст України у Волинському РВ АМУ,  приємно, що за такий короткий термін існування   Любешівської громади, у голови ОТГ є злагоджена команда, у якої є спільна мета, кожен знає  за що він відповідає, в якому напрямку рухається, і допомагає іншим.

А також зазначила, що селищний голова Олег Кух не просто йде в ногу з часом, а – на два кроки вперед. Він прогресивний керівник з сучасними поглядами та баченнями, який ставить перед собою та своєю командою  загальну задачу, яка має бути вирішена. 

«Ми вдячні Волинському  регіональному відділенню Асоціації міст України за надану можливість розповісти про Любешівську громаду, за те, що у свій час  долучилися до формування структури нашої громади, а також за запрошення стати членом Асоціації міст України» - зазначив селищний голова під час  підсумкової частини прес-туру.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь