A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У СУДЧІ ВІДЗНАЧИЛИ 740-Й ЮВІЛЕЙ СЕЛА

Дата: 17.07.2018 08:32
Кількість переглядів: 1173

Фото без опису

Ювілей рідного села, а це -740 років від першої писемної згадки про село Судче, його жителі відсвяткували на славу! Такого зібрання у селі не бачили давно. На свято завітали багато почесних гостей, серед них: депутат Верховної ради України Ірина Констанкевич, Любешівський селищний голова Олег Кух, депутат обласної ради Микола Бущук та інші.

Звертаючись до учасників свята з вітальним словом, очільник Любешівської громади зазначив: «Відзначення такої поважної річниці символізує вашу, шановні Судчани, любов до рідного краю, до його колишніх і нинішніх поколінь, його історії та культури. День села – це свято, яке єднає всіх жителів нашої громади, пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного села є частиною історії нашої громади», а також побажав родинам міцного здоров’я, щастя, миру та достатку, і щоб серця наповнювалися гордістю за своє рідне село, а плідна праця була надійною запорукою щасливого майбутнього.

 Не обійшлося і без подарунків, грамотами Любешівської селищної ради та цінними подаруками були відзначені окремі жителі села:

  • Мати-героїня, яка народила  та виховала 11 дітей - Верхломчук Тетяна Іванівна;
  • найстарша жителька села, 1926 року народження – Панасюк Ірина Олексіївна;
  • найстарша подружня пара – Петро Іванович та Антоніна Євтихіївна Веремчуки, які вже 59 років разом;
  • наймолодший житель села - Владислав Бас;
  • директор закладу загальної середньої освіти «Судченський ліцей», депутат Любешівської селищної ради - Панасюк Валерій Сергійович.

Аби молодь села могла повноцінно проводити своє дозвілля, очільник громади  подарував для сільського Будинку культури музичну апаратуру, а у місцевий садочок - дитячі іграшки та багатофункціональний множинний пристрій   – у Судченський ліцей.

Слова вітань та побажання звучали і від народного депутата Ірини Констанкевич. У цей ювілейний день жителі Судче почули багато теплих слів на свою адресу, отримали безліч подарунків, в тому числі і пісенних, адже привітати їх приїхали окрім  сусідських старостинських округів, представники із сусідньої Рівенщини та колектив Івановського району Республіки Білорусь.

Не оминули увагою і трагічних сторінок історії села. Жовто-блакитні квіти пам’яті лягли до підніжжя обеліска Слави та могил загиблих односельчан. Учасники свята хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх, хто загинув за визволення України, ведучі від імені жителів села  подякували сім’ї Хрупчиків  за сина-героя,  який загинув на Сході України.

У кожного села, як і у кожної людини, своя доля. Надзвичайно гарне та багате на історію, Судче до свого ювілею отримало ще один подарунок – це книга із символічною назвою «Історія про край, де пахне дитинством».  Її презентував директор місцевого ліцею, депутат Любешівської селищної ради Валерій Панасюк та подякував усім землякам, хто долучився до її видавництва, особливо Вірі Черевко – вчителю історії Судченського ліцею.

Урочиста частина свята, концертна програма, розваги для дітей, спортивні заходи - свято вдалося на славу й запам'яталося для всіх його  яскравістю барв та душевним теплом і стало імпульсом для подальшої натхненної та плідної роботи на благо рідного села.



Коментарі:

Олена Соловей
2018-07-20 12:02:48

Яке це щастя, бачити вiдродження свого чарiвного куточка Полiсся! Дякую, що маю ким гордитися!!!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь