A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЛЮБЕШІВСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ НОВІ КНИГИ

Дата: 20.02.2019 08:59
Кількість переглядів: 1048

Шановні користувачі! 

Пропонуємо вам ознайомитись із новими надходженнями книг  до бібліотеки для дітей Публічної бібліотеки Любешівської селищної ради, які надійшли з Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.Пчілки.  

Всі книги розміщені у вільному доступі у нашій бібліотеці

 

https://3.bp.blogspot.com/-NKnzkSuYvzc/XGvJXoea5DI/AAAAAAAAB_Y/YerLbNbFI8INnmjn8U8pHIRZYr9miNrRgCLcBGAs/s200/a4b07171d8ed03a66487d05c9df9c8a6.jpg

Веллс,Герберт. Чарівна крамниця:вибрані оповідання/ ГербертВеллс; пер.зангл.Олекси Логвиненка.-К.:Знання,2018.-239с.-(Скарби:молодіжна серія)

Ця книга знайомить читача з найкращими зразками малої прози ГербертаВеллса (1866—1946) — відомого­ англійського письменника-фантаста. Персонажами його оповідань стають люди, у розмірене життя яких вривається щось незвичайне: чи то наукове відкриття, чи то чарівник, котрий виконує всі бажання­, чи просто голодний страус, що випадково проковтнув діамант. У цих творах стирається тонка межа між реальністю і людським уявленням про неї, а гумор і легка іронія у поєднанні з химерними сюжетами лише посилюють ефект занурення в нові світи. 



 

https://3.bp.blogspot.com/-4-hfydNOFJo/XGvJXybSc6I/AAAAAAAAB_c/fOU1D5T8WX4Ys3cAnZzkUCxJTMbBNx7sgCLcBGAs/s1600/1c2fe03244ed6aa512c24b2dcc555446.jpg

Вайльд,Оскар. ПогтретДоріанаГрея: роман/ Оскар Вайльд; пер.зангл.ОлениЛомакіної.- К.:Знання,2018.-254 с.- (Класна література)

 «Портрет ДоріанаҐрея» — єдиний опублікований роман Оскара Вайльда (1854—1900). Цей твір своєю появою спричинив грандіозний скандал, викликавши­ суперечливі оцінки сучасників, але водночас зробив автора знаменитим і забезпечив йому місце в пантеоні найвідоміших письменників світу. Поєднавши риси готичного роману, комедії характерів, трактату про взаємо­відносини між мистецтвом і мораллю, «Портрет ДоріанаҐрея» досі залишається загадкою для читачів і саме тому не втрачає свою актуальність.






 

https://1.bp.blogspot.com/-nrtOoHEDD-M/XGvJZO_hs-I/AAAAAAAAB_g/pd0UXWE91y8No0DYr9juHaQfLW7TeBqiwCLcBGAs/s1600/6da2bcead9c2996abc49ccec16ab306b.jpg

Шолом-Алейхем. Тев'є-молочар/ Шолом-Алейхем; пер.з їдишу та післямова Олександри Уралової.- К.: Знання, 2017.- 189с.- (Голоси Європи)

 Повість “Тев’є-молочар” Шолом-Алейхема (1859—1916) побудована у формі монологів головного героя, звернених до самого автора, і дає читачеві можливість дізнатися, як жилося­ незаможній єврейській сім’ї на українських землях у складі Російської імперії. Зі сторінок книги постають “народний філософ” Тев’є, його дружина та доньки. Шолом-Алейхем називав Тев’є найулюбленішим з усіх створених ним літературних типів: він шляхетний і простакуватий, побожний і сповнений протиріч, розуміє людей, відчуває красу природи й ніколи не йде проти совісті. Останній розділ книги за радянських часів було вилучено цензурою. Повний текст твору українською мовою публікується вперше.



 

https://2.bp.blogspot.com/-Oc1Zz3RyLoI/XGvJa1ojpXI/AAAAAAAAB_k/W-uxFN2n--wm9LqKmB_B7o36PO6jvhIHACLcBGAs/s1600/387c51298fdd0196a7eef4b58a87dac1.jpg

Корчак,Януш. Кайтусь-чарівник; Банкрутство малого Джека; Коли я знову стану малим/ Януш Корчак; упорядкування і пер. з пол. Андрія Павлишина.- К.: Знання, 2017.- 430с.- (голоси Європи)  
 

Чого може досягти розумний і допитливий хлопчик, якщо матиме чітку мету і, головне, величезне бажання вчитися й наполегливо працювати задля її здійснення? Юним героям романів відомого польського письменника і педагога Януша Корчака (1878—1942) нескладно відповісти на це запитання. Наприклад, можна створити у класі кооператив, як це зробив Джек, або, як Кайтусь, стати справжнім чарівником! Хлопчики відчують і радість перемоги, і гіркоту поразки, поступово дорослішаючи на шляху до втілення заповітної мрії. Натомість сам автор, зачаклований гномом, знову стане дитиною і спробує пригадати, якими насправді великими та серйозними можуть бути клопоти й турботи маленької людини. Ці романи Я. Корчака вперше перекладено українською.

 

https://2.bp.blogspot.com/-hXIH3pfM5EI/XGvJdTblUkI/AAAAAAAAB_o/FTfimBQgTCAFG9j4nB9nPU-IGDydcg8GgCLcBGAs/s200/img982_50.jpg

Гейман Н. Зоряний пил: Роман/ Ніл Гейман; Пер.англ. Д.Кушніра.- К.:Видавнича група КМ-БУКС, 2018.- 240с.

 Трістан Торн на все готовий заради Вікторії, навіть пообіцяти дістати зірку. Саме за нею він вирушив одного разу та опинився по іншу Стіни навіть не здогадуючись, що ступив на територію чарівної країни. Але на пошуку зірки подорож Трістана не закінчилася, а тільки почалася. Адже попереду його чекають небезпечні злі відьми, небесні пірати, чарівні ярмарки, незвичайні друзі та боротьба принців Штормхолда за трон, у яку він волею долі був втягнутий. Чи вдасться юнакові доставити зірку коханій та повернутися додому живим?.. Книга «Зоряний пил» була екранізована в 2007 році. Режисером став Метью Вон, а сценаристом сам Ніл Гейман. У головних ролях: Чарлі Кокс, КлерДейнс, Мішель Пфайффер та Роберт Де Ніро. 

 

https://3.bp.blogspot.com/-q9qjFyZBE5M/XGvJlgvYmLI/AAAAAAAAB_w/hphwnJk5nzg2LU_IMc_4pGMVgkzoLtZrwCLcBGAs/s200/726246_original.jpghttps://1.bp.blogspot.com/-AI_lhQ_nOOU/XGvJlJ0XCRI/AAAAAAAAB_s/XIk3lgsqUxsJ0TE6TZHXzgH7btzX8ZrtQCLcBGAs/s200/726250_original.jpg

СанчесВегара,М.І. Фріда Кало/Марія ІсабельСанчесВегара; Худож. Ї.ФаньЕн;Пер. з ісп. М.Пухлій.- К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2018.- 28с.: іл.(Маленьким про великих)

СанчесВегара,М.І. Марія Кюрі/Марія ІсабельСанчесВегара; Худож. Ї.ФаньЕн;Пер. з ісп. М.Пухлій.- К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2018.- 28с.: іл.(Маленьким про великих)

Маленькі читачі відкриють для себе, ким були та чого досягли найвидатніші жінки сучасної історії. Дизайнерки, художниці, шукачки пригод, науковиці… Унікальні та дивовижні жінки, в яких слід учитися та з яких варто брати приклад. Жінки, що, як і Марія Кюрі та Фріда Кало перетворили маленьку мрію на велику історію. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. 

 

https://3.bp.blogspot.com/-yrvV0k4F8hk/XGvJmiyio1I/AAAAAAAAB_0/da8z18SHifUEuYGPbXskdvoq0LADzHoKwCLcBGAs/s200/img772_2_1.jpg

Карпа І. День усіх білок/ Ірена Карпа; Худож. Наталка Гайда.- Чернівці: Чорні вівці, 2017.- 95 с.: іл.

Карпатський ліс — дім для безлічі різних тварин. Наприклад, чорні білки. Але книга «День усіх білок» не тільки про них! Всім жителям лісу доведеться об'єднати зусилля, щоб врятувати рідні місця від зазіхань бандитів та чиновників. А допомагати їм в цьому буде сім'я лісників, що стоїть на сторожі лісу. На сторінках цієї книжки юні читачі дізнаються про те, як важливо боротися за свою мрію та відстоювати права, бути уважним до потреб інших та з повагою ставитися до природи. Але тут не буде ніяких нудних повчань — тільки захопливі пригоди з харизматичними та сміливими героями! 



https://1.bp.blogspot.com/-lAv1V6umX4I/XGvJpIqC6QI/AAAAAAAAB_8/7NRFpi-_H7sPDh9pc4M1Q8KmGtj251tSwCLcBGAs/s200/img481_88.jpg

Воронина Леся. Пригоди голубого папуги/ Леся Воронина; мал.КатериниШтанко.- К.: Знання, 2018.-56с.

Якщо ви любите історії, сповнені шалених пригод і небезпек, дивовижних таємниць та зустрічей, — ця книжка для вас! Адже разом із героями фантастичного оповідання­ “Хлюсь та інші” ви опинитеся всередині карколомної комп’ютерної гри, придуманої підступним чаклуном Подвійним-Оселедцем, з якої, здається, немає виходу­. Але вихід неодмінно­ треба знайти, бо від цього залежить доля цілого світу. З оповідання “Пригоди голубого папуги” дізнаєтеся про секретну підземну схованку, де живуть тварини, що втекли від своїх господарів, і до якої випадково потрапив балакучий­ папуга Антось. І, врешті, зрозумієте, чому хижий кіт Чак раптом став вегетаріанцем. А ще ви познайомитеся з двома космічними прибульцями на ім’я Круць і Дрон, котрі, пролі­таючи повз нашу планету, потерпіли­ аварію й опинились на дні Чорного озера. Чи пощастить міжгалактичним мандрівникам повернутися додому і якими таємницями поділяться­ прибульці з мешканцями Землі, стане відомо лише тим, хто прочитає оповідання “Таємниця Чорного озера”.

 

https://4.bp.blogspot.com/-2KyrxLtBsBo/XGvJr0GE8lI/AAAAAAAACAA/o0_EUnNZa5swGy8NoaA9L38HMZi5qps6ACLcBGAs/s200/123_12_12.jpg

Воронина Л. Таємне Товариство Близнюків, або Чудовисько озера Лох-Ойх та інші страховища: повість/ Леся Воронина.-К.: Знання, 2018.- 143с.:іл.

Хижі космічні прибульці-синьоморди, які володіють універсальною зброєю, хочуть перетворити Землю на власну колонію. Адже на нашій планеті існують місця сили — стародавні споруди-мегаліти, що можуть наділити будь-яку живу істоту надприродними властивостями. Однак Клим Джура, хлопець, який розуміє мову синьомордів і вміє читати їхні думки, збирається перемогти ворога його власною зброєю. Здійснити небезпечну операцію «Антижаб-4», від успіху якої залежить доля людської цивілізації, Климові допомагають не лише члени Таємного Товариства Близнюків,а й загадкове чудисько озера Лох-Ойх...


 

https://3.bp.blogspot.com/-q7_tAZDAMW8/XGvJtIvyOJI/AAAAAAAACAE/y97rYeYFT8UcOhLdva_N3oPW69q3xWPAACLcBGAs/s200/img097_4.jpg

 Воронина Л. Таємне Товариство Ботанів, або екстрим на горі Підстава: повість/ Леся Воронина.-К.: Знання, 2018.- 141с.:іл.

Порятунок людства від інопланетян — небезпечна справа, яка загартовує дух. Ось і Клим Джура після бою з синьомордами, здається, зовсім нічого не боїться. Тому й приймає запрошення відправитися на екстремальний відпочинок на горі Підстава... навіть попри таку назву місця! Зовсім скоро наш головний герой дізнається, що гора названа так зовсім не спроста, запрошення йому надіслали не друзі Жук та Заєць, а у таборі но нього чекає пастка. Але хто стоїть за всім цим та які таємниці приховує Підстава? Невже це помста зловісних синьомордів, або у Клима з'явилися нові вороги?.. Дізнайтеся у книжці «Таємне Товариство Ботанів, або Екстрим на горі Підстава»!

 

https://4.bp.blogspot.com/-Ync0xWTRTZ8/XGvJvUN4BLI/AAAAAAAACAI/18H13Odt-b4Jdam8cNdFD_CUYQDTC_F9ACLcBGAs/s200/img714_53.jpg

Денисенко Л. Майя та її мами/ Лариса Денисенко.- К.: Видавництво для дітей, 2017.- 66 с.:іл.
Знайомтеся, це — Майя. У Майї цілих дві мами, які її люблять, але ця книжка не тільки про неї! Ця книжка про цілий клас Майї, з яким вона буде рада вас познайомити.Просто та з любов'ю дівчинка розповідає про кожну особливу сім'ю в своєму класі. І нехай всі вони різні, дещо їх все-таки об'єднує — любов та повага, з якими вони відносяться один до одного. «Майя та її мами» — добра історія про сімейні цінності без кордонів та стереотипів. Це смілива книжка, яка навчить толерантності та поваги до оточуючих незалежно від їх національності, зовнішності, статі та складу сім'ї. Адже головне, щоб діти росли в любові. 


 

https://4.bp.blogspot.com/-Q0XkRmSgJTI/XGvJz3JubeI/AAAAAAAACAM/ImJvSQkYIBY-rlqPJYzeeGrpsv35ySAKwCLcBGAs/s200/img086_1_22.jpg

Тютюнник Г.М. Чудасія: повісті та оповідання/ Григір Тютюнник.- К.: Знання, 2017.- 238с. - (Класна література)

До пропонованої збірки творів Григора Тютюнника (1931-1980) ввійшли дві повісті (“Облога” і “День мій суботній”), дві новели та низка оповідань. Їх персонажі - прості люди, на життя яких, за словами героя новели “Чудасія”, випало три голодовки і три війни. Автор писав лише про те, що він добре знав і пережив сам. Тому кожен твір збірки - це портрет часу, неприхована, часом болісна правда про людину, яку письменник бачив серцем і прагнув донести новим поколінням. Книга нагадує нам про людські цінності, учить чесності, людяності, шаноб­ливого ставлення до минулого і до людей, що живуть поруч із нами.

 

 

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь