A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації «Детальний план території (далі ДПТ) 1 черги житлової садибної забудови в районі вулиць Проектна №1-№2 у с. Любешівська Воля, Любешівського району, Волинської обл

Дата: 30.01.2019 08:46
Кількість переглядів: 998

Фото без опису

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки  містобудівної документації «Детальний план території (далі ДПТ) 1 черги житлової садибної забудови в районі вулиць Проектна №1-№2 у с. Любешівська Воля, Любешівського району, Волинської області»

1. Замовник

Любешівська селищна рада об’єднаної територіальної громади (вул. Бондаренка, 90а, смт Любешів, Волинська область, 44200, телефон (03362)21507)

2. Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування:

Детальний план території (далі ДПТ) 1 черги житлової садибної забудови в районі вулиць Проектна №1-№2 у с. Любешівська Воля, Любешівського району, Волинської області, розроблений на підставі рішення Любешівської селищної ради №2-13/82 від 25.07.2018 року.

Детальний план є містобудівною документацією місцевого рівня, яка уточнює положення генерального плану с Любешівська Воля

Завданням ДПТ є розпланування території для цілей будівництва і обслуговування житлових будинків садибного типу та господарських будівель і споруд, а також громадських об’єктів з дотриманням вимог чинного законодавства і державних будівельних норм і правил.

При розроблені детального плану враховується схема планування території Волинської області, Генеральний план території села Любешівська Воля.

3. Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів):

Види планової діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля, визначені у статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Відповідно до пункту 10 частини 3 статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» будівництво житлових кварталів в межах населених пунктів, якщо не передбачено їх підключення до централізованого водопостачання та/або водовідведення, відноситься до ІІ категорії видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають проведенню процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД).

4) ймовірні наслідки:

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення – викид в атмосферу продуктів спалювання твердого палива( торфобрикет, дерево) в котлах, скид стічних вод (господарсько-побутові, дощові).

 

б) для територій з природоохоронним статусом - на території села Любешівська Воля відсутні території природно-заповідного фонду.

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення - транскордонні наслідки реалізації проектних рішень генерального плану міста для довкілля, у тому числі здоров’я населення, не очікуються.

5) виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено: не передбачаються.

6) дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки: .

Основним критерієм під час стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації є її відповідність державним будівельним нормам, санітарним нормам і правилам України, законодавству у сфері охорони навколишнього природного середовища. Основні методи під час стратегічної екологічної оцінки: аналіз слабких та сильних сторін проекту містобудівної документації з точки зору екологічної ситуації; консультації з громадськістю щодо екологічних цілей; отримання зауважень і пропозицій до проекту містобудівної документації; проведення громадського обговорення у процесі стратегічної екологічної оцінки проекту містобудівної документації.

7) заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування:

В цілому, розроблений у відповідності до державних будівельних норм, санітарних норм і правил проект містобудівної документації не матиме негативних наслідків виконання документа державного планування.

 

8) пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку:

Стратегічна екологічна оцінка повинна бути здійснена у відповідності до статті 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», ДСТУ-Н Б Б.1.1-10:2010 «Настанова з виконання розділів Охорона навколишнього природного середовища у складі містобудівної документації. Склад та вимоги», Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування, затверджених наказом Міністерства екології і природних ресурсів України № 296 від 10.08.2018.

9) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:

Зауваження та пропозиції надаються особисто або через уповноваженого представника у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб – із зазначенням їх найменування, місця знаходження, посади і особистого підпису керівника в Любешівську селищну раду ОТГ за адресою: Волинська область, смт. Любешів вул. Незалежності буд. 53, к.404 до 19.02.2019 року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь