A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

У ЗАЛІЗНИЦЬКОМУ ЛІЦЕЇ ГОВОРИЛИ ПРО ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ В ГРОМАДІ

Дата: 10.11.2018 21:25
Кількість переглядів: 1057

Перший навчальний семінар для старшокласників на тему «Мої права та обов’язки у громаді, де я живу» провели у Заліницькому ліцеї ім. Івана Пасевича.

На запрошення директора Сергія Кутинця, 07 листопада, в середу, у село приїхали представники громадської організації «Волинський Інститут Права» м. Луцьк, які провели тренінг із старшокласниками сіл Залізниця та Судче.

Молодь – це саме ті люди, які не просто завтра можуть розвивати свої громади, а вже сьогодні мають важелі такого впливу – доводила тренер заходу.

Дискутували і про безліч цікавих фактів, можливостей та існуючих стереотипів. Говорили про те, чому молодь буває пасивною і що потрібно, щоб вона почала брати активність у свої руки; про те, якою  є молодь у Любешівській селищній раді. Підлітки розповідали про заходи, у  яких вони беруть участь, а це: різноманітні волонтерські програми, організація та проведення фестивалів та концертів, долучення до акцій громадських організацій по збору відпрацьованих батарейок, роздільному збору сміття та інше.

Також говорили про гендерну дискримінацію й рівність чоловіків та жінок. Приємно, що сучасні підлітки безпомилково стверджують, що жінки та чоловіки мають рівні права, а жінка у політиці, громадському житті, бізнесі – це явище абсолютно нормальне. Мріяли про ті зміни, які хочуть впровадити у громаді. Так, серед мрій  – побудувати хорошу дорогу, зробити сучасний клуб із новою музичною апаратурою, у якому щотижня будуть проводитись дискотеки та інші заходи для молоді.

Тренер Зарина Дацик розповіла про різноманітні можливості для молоді, про які можна дізнатись із Інтернет-джерел, зокрема,  зосередила увагу на таких ресурсах як Гурт та Громадський простір.

Хочеться вірити, що знання, які отримали підлітки, допоможуть їм у визначенні свого життєвого шляху та впровадженні позитивних змін у навколишньому середовищі заради особистого розвитку та розвитку своєї громади

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь