A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Нова програма житлових субсидій – більш адресна підтримка тих, хто справді її потребує

Дата: 16.05.2018 15:35
Кількість переглядів: 644

Фото без опису

Зміни, що прийняті Урядом 27 квітня 2018 року та діють з 1 травня 2018 року, направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали.

Збереглося право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб.

Зокрема, родинам, в яких прописані повнолітні діти, але вже багато років не проживають з батьками, під час розрахунку розміру субсидії можуть не враховуватись доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає у помешканні.

У такому випадку заявник при оформленні субсидії, в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з отримувачем субсидії, та написати: «зареєстровані, але не проживають».

Для прикладу,  в помешканні подружжя прописана повнолітня одружена донька, то в Декларації, у розділі II, потрібно відобразити і її сім’ю також -  чоловіка та дітей, навіть якщо вони прописані за іншою адресою.

Разом  з тим, у Заяві підкреслити відповідні слова: «прошу розглянути мою заяву відповідними органами або утвореною ними комісією». При  цьому, обов’язково надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи чи навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

На підставі Заяви та Декларації орган соціального захисту спрямовує в помешкання заявника державного соціального інспектора. Він у свою чергу складає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі в органі соціального захисту готують подання на Комісію. Комісія приймає рішення: призначити субсидію, для прикладу, не на трьох чоловік, а, на двох.

Рішення Комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. Тобто послуги нараховуються не на трьох прописаних, а на двох реальних мешканців. Доходи для обрахунку субсидії також беруться з двох замість трьох членів родини.

                                      

Нововведення для внутрішньо переміщених осіб

 

З 1 травня 2018 року субсидію внутрішньо переміщеним особам можна оформити без договору оренди житла, достатньо подати в орган соціального захисту населення лише Заяву та Декларацію.

 

Склад домогосподарства декларується заявником під час звернення за призначенням житлової субсидії.

 

Звертаємо увагу, що рішення про призначення житлової субсидії  приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, що складається державним – соціальним інспектором за місцем проживання сім'ї заявника.

 

Увага! Житлова субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання особи та за місцем її фактичного проживання.

Матеріали для ознайомлення

Заява

Декларація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь