A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любешівська селищна рада територіальної громади
Волинська область, Камінь-Каширський район

Всі як один, наголосили керівники тих установ, які селищна рада готова прийняти до комунальної власності...

Дата: 18.04.2018 15:54
Кількість переглядів: 768

Процес формування, який зараз проходить Любешівська ОТГ, потребує змін у функціонуванні механізму управління на рівні всього району. Йдеться, насамперед, про передачу установ району у комунальну власність селищної ради.

На засіданні позачергової шостої сесії Любешівської селищної ради, яке відбулося 13 квітня 2018 року, депутати розглянули ряд важливих питань.
Зокрема надали згоду на безоплатне прийняття до комунальної власності Любешівської селищної ради територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любешівської РДА, юридичної особи – Любешівська дитяча музична школа, бібліотечних та клубних закладів, розташованих на території Любешівської селищної ради.

Перш ніж винести на голосування рішення про передачу цих установ, очільник Любешівської ОТГ Олег Кух наголосив, що селищна рада сьогодні готова забрати майно разом з установами. Потому надав слово керівникам вищезазначених закладів – і всі вони як один підтвердили, що проблем чи будь-яких перешкод із передачею немає.

Окремо Олег Іванович звернувся і до керівництва районної ради та райдержадміністрації: «Своїми рішеннями Любешівська ОТГ надає згоду, як попередньо наполягали районна рада та райдержадміністрація, приймати майно разом з установами. Часу владнати всі необхідні питання було вдосталь. Як бачимо, керівники відділу культури, терцентру, центральної бібліотеки, музичної школи заявили, що жодних проблем аби передати майно разом з установами до 1 травня цього року, немає. А тому, якщо виникнуть будь-які «штучні перешкоди», то повну відповідальність за виплату заробітної плати в цих установах, якщо вони не будуть передані до 1 травня 2018 року, несуть їх власники та засновники, тобто районна рада і райдержадміністрація» - підсумував селищний голова.

Загалом бачення очільника громади Олега Куха та депутатського корпусу селищної ради полягає у тому, що Любешівська ОТГ є самодостатньою, спроможною громадою, яка самостійно може управляти своїм бюджетом, місцевими справами і комунальною власністю, а отже цілком спроможна утримувати установи соціальної та культурної сфери.

Можливість висловити свою думку з приводу передачі установ надали й голові районної ради Петру Нагорному, який зазначив, що для того, аби здійснити процес передачі, зокрема у сфері культури, потрібно отримати погодження від Міністерства культури.

На запитання Олега Івановича, що заважало отримати таке погодження у профільному Міністерстві, очільник районної ради, посилаючись на законодавство «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про добровільне об’єднання територіальних громад», відповів, що ОТГ повинно розпоряджатися лише тим майном і установами, які знаходяться на її території.

Але якщо ж детально розібратись у ситуації, то випливає слідуюче: хто і яким чином повинен фінансувати частину установ, які знаходяться на території сільських рад, що не увійшли до ОТГ, або знаходяться у власності районної ради? І чи є сьогодні кошти у районному бюджеті, аби утримувати ці установи?

Риторичним лишається питання: чому Любешівська ОТГ, яка є досить самодостатньою, повинна передавати свої кошти для району на утримання цих установ, простіше кажучи, фінансувати установи, які належать районній раді та райдержадміністрації, якщо спроможна це зробити самостійно?

Тож селищний голова Олег Кух вкотре наголосив, що Любешівська селищна рада дає згоду на прийняття цих установ до комунальної власності, в тому числі усіх прав та обов’язків засновника, а тому з 1 травня 2018 року кошти на утримання вищезазначених установ для районного бюджету передаватися не будуть. Надалі це - зона відповідальності депутатів районної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь